Cum de făcut un humus cu adevărat gustos – Rețetă clasică

Vegan Food Lovers

Cum de făcut un humus cu adevărat gustos – Rețetă clasică

Rețetă de humus delicios

Ai auzit de humus? Eu am auzit când de abia când am devenit vegan, de la un prieten tot vegan și credeam că vorbește despre humusul din pământ, ce m-a făcut să-l privesc straniu cînd m-a întrebat dacă am mâncat humus. Am zis deodată: CE?!!! 🙂 Dar apoi mi-a zis rețeta clasică de humus, mâncare originară din Israel, dar o mănâncă des și arabii, iar veganii îndeosebi. ))

Ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta de humus

Rețeta de humus este extrem de simplă și ingredientele sunt foarte accesibile de cumpărat. Avem nevoie de: năut, semințe de susan, usturoi, ulei de olive și lămâie, sare, piper negru. Pentru prepararea humusului este necesar de un blender tip cufăr sau vertical. Folosiți pe cel care aveți. Ca humusul să aibă o consistență moale cel mai bine iesă în cufăr.

Metoda de preparare rețetei de humus

  1. Pentru o persoană luăm 100 grame de humus și-l înmuiem timp de o noapte. Sau dacă doriți să-l fierbeți acum puneți în apă o linguriță de bicarbonat de sodiu, așa năutul se va fierbe mai rapid, iar boabele vor deveni moi, decât fără bicarbonat. Îl fierbeți până la consistență moale. De curățit apa de la spumă creată.
  2. După ce a fiert năutul îl separăm de apa în care a fiert. Apa o păstrăm, ulterior o vom folosi. Așteptăm să se răcească.
  3. Între timp prăjim 50 grame de susan. Ne străduim să obținem o culoare ușor gălbuie. Stingem si tot așteptăm să se răcească.
  4. Apoi adaugăm în blender năutul, susanul, 1 cățel de usturoi, sare, piper după gust, apa în care a fiert năutul să acopere compoziția și mixăm până la cremozitate.
  5. Adăugăm puțin ulei de olive si suc din jumătate de lămâie mică. Iar mixăm. Dacă mai este nevoie mai adăugăm apă. Consistența ar fi bine să fie deasă, ca s-o puteți lua cu un cracker și să se țină.
  6. Hmusul se mănâncă cu legume: ardei, bostănei, morcovi, pepeni tăiați fâșii sau cu pită subțire, sau cu crackeri, sau ungeți pe pâine. Cum doriți. Pentru mai multe persoane dublați cantitățile.

Humusul e o mâncare foarte gustoasă, și se potrivește pentru evenimente, zile de naștere și sărbători. Chemați prietenii la un humus și la sigur vor aprecia! 😋

Vizitați pagina mea de Facebook și da-ți un like. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *