Planificăm finanțele ca japonezii

Vegan Food Lovers

Planificăm finanțele ca japonezii

Planificare finanțelor ca japonezii

Japonezii pot să economisească și să se descurce cu minim cheltuieli, cumpără doar lucrurile necesare în casă. Ei iubesc să economisească și să vadă rezultatul, adică să vadă unde au fost cheltuiți banii.

Iată care sunt regulile lor:

  1. Ordine în tot. Când omul primește bani, el trebuie să-i distribuie pe plicuri de păstrarea banilor. Fiecare plic e destinat pentru fiecare cheltuială. De exemplu pentru servicii comunale, mâncare, haine, distracție.
  2. Control asupra finanțelor. Cheia spre un viitor financiar prosper. E necesar să notezi fiecare operațiune financiară.
  3. Să te înveți să economisești. Important să înțelegi, unde merg banii. De la fiecare venit e necesar de depus deoparte în jur de 10-30%. Așa este mai ușor să te dezici de la cheltuieli neprevăzute.
  4. Balanță și calm. Când cu finanțele totul va fi roate și sistemul va începe să lucreze, omul poate să se preocupe de alte domenii din viața sa.
  5. Disciplina. O bună metodă de auto organizare, ținând cont că disciplină trebuie să fie nu doar în direcția finanțelor, dar și-n alte sfere de viață.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *